Systemische paardencoaching

Het paard als spiegel, durf jij het aan?

Doelgericht met jouw familiesysteem aan de slag

We zijn allemaal gevormd door de dynamiek van het systeem waarin we zijn opgegroeid, het oorspronkelijke gezin. Als daar sprake was van verstoringen, kan dat later leiden tot psychische klachten, blokkades, en het steeds maken van de “verkeerde” keuzes. Zo wordt je gevormd in je jeugd.

In het systemisch werken wordt het gezin gezien als een systeem wat wordt gekenmerkt door:

  • binding;
  • een bepaalde rangschikking;
  • en een balans tussen geven en nemen.

Als op een of meer van die drie vlakken een verstoring optreedt, dan verandert dat het hele systeem om het evenwicht weer te herstellen.

Systemische paardencoaching

Paarden reageren constant op de energie en invloeden uit hun omgeving (systeem). Als je bij het paard komt staan, zal het paard jou gaan reageren. Maar behalve op jou, reageert het paard ook op de spanning of invloed die jij (onbewust) met je meedraagt vanuit de familie- achtergrond.

Behalve personen die daar een rol in spelen, kunnen ook belangrijke gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden van grote invloed zijn. Deze invloeden spelen automatisch een rol in de ontwikkeling van ieder kind tot volwassene. Veelal zijn er vanuit het gezin van herkomst spanningen ontstaan die bewust of onbewust doorspelen in de dagelijkse leven van mensen.

Aan de slag met systemische paardencoaching

Ga aan de slag met systemische paardencoaching en ontdek welke thema’s aandacht verdienen en om erkenning vragen, zodat jij tot meer ontspanning kan komen in je lijf.

Boek een coachingsessie al voor €125,-

Boek een sessie
To top