Paardencoaching voor volwassenen

Meer balans tussen hoofd, hart en buik

Het paard wordt ingezet als uniek hulpmiddel. Het is paard helpt jou in het hier en nu zijn en is oordeelvrij zodat jij vanuit deze pure spiegel ervaart wat er werkelijk toe doet in jouw leven.

 

Zijn dit herkenbare klachten?

Vermoeidheid, hoofdpijn, gejaagd gevoel hebben, slecht slapen, verstoorde eetlust, kort lontje, slechte huid, lage weerstand, darmproblemen, afvallen of juist aankomen, somberheid, een vol hoofd, stress, moeilijk kunnen loslaten, prikkelbaar.

Wil jij verandering? Ervaar meer ontspanning door paardencoaching.

Het paard wordt ingezet als hulpmiddel voor mensen. Hierbij wordt een beroep gedaan op de natuur van het paard, namelijk het zijn van een vluchtdier en het leven in een kudde.

Als vluchtdier is een paard constant bezig met het screenen van zijn omgeving. Kan het paard op zijn kuddegenoten bouwen, samen spelen, veilig opgroeien of samen vluchten bij gevaar? Om dat te checken gaan paarden van nature zijn kuddegenoten en omgeving screenen en bij onbalans opzoek naar herstel.

Bij onbalans in de kudde (bijvoorbeeld door de komst van een nieuw kuddegenoot, hevige schrik, ziekte of overlijden) gaan ze elkaar helpen. Dit doen ze door hun kuddegenoot in bescherming te nemen, te begrenzen of verzorgen en bovenal de opgelopen spanning direct na de gebeurtenis helpen los te laten. Dit doen ze ook bij ons mensen (acceptatie van ons als tweebenige kuddegenoot) wanneer wij bij het paard komen staan.

De paarden helpen spanning van ons mensen over te nemen en direct weer los te laten door te gaan gapen, poepen, plassen, rollen, schudden. Paarden zijn van nature alleen in het hier en nu, terwijl wij mensen vaak met onze gedachten aan het verleden of aan de toekomst denken. Daar zit een groot verschil tussen mens en dier. Wij mensen stapelen spanning op, dit gaat in ons lijf zitten. Dieren doen dit niet; die laten direct los. Paarden helpen ons in het hier en nu te zijn en spanning (opgekropte emoties, blessures, stress etc. ) los te laten die wij mensen vaak al langere tijd met ons meedragen.

Bij paardencoaching spiegelt t paard dat waar bij jouw sprake is van onbalans. Het paard laat dit zien (net als hij dit doet bij zijn kuddegenoten) door daar met zijn aandacht naartoe te gaan waar er opeenhoping van spanning zit (en energie in je lijf niet stroomt). Het paard laat dit zien door bepaald gedrag in relatie tot jou te herhalen, net zolang totdat er bij jouw herkenning komt; en ook het paard dit zal laten zien door te ontspannen (door te gaan smakken).

Hoe werkt paardencoaching?

Tijdens jouw coachsessie sta je met het paard vrij in de ruimte (bak) en altijd onder toezicht van mij als coach. Jouw veiligheid staat voorop.

Tijdens de sessie vertaal ik de gedragingen en reacties van het paard naar relevante inzichten en lessen voor jou. Door de interactie met het paard te ervaren word je je bewust van jezelf, je lijf en je patronen.

In plaats van alleen te praten over problemen of uitdagingen, krijg jij de gelegenheid om te reageren op het gedrag van het paard. Het paard is puur en zonder oordeel. Tijdens een sessie worden je zintuigen geprikkeld, je ervaart sensaties in je lijf en/of je wordt geraakt in je emotie en laat los.

De coachsessie helpt om de interacties tussen jou en het paard te begrijpen en de verbinding met het dagelijkse leven te maken.

Welk thema verdiend bij jou aandacht en wil je mee aan de slag met jouw coach?

  • Zelfverzekerdheid vergroten;
  • Onthaasten en ontspannen;
  • Grenzen aangeven;
  • De kracht van kwetsbaarheid ervaren:
  • Keuzes maken en mogelijkheden benutten;
  • Doelen stellen;
  • Mentale en fysieke veerkracht ontdekken;
  • Stress klachten verminderen;
  • Inzicht verkrijgen in je kwaliteiten en valkuilen;
  • Ontwikkeling van een gezondere leefstijl

Boek een coachingsessie al voor €125,-

Boek een sessie
To top